Вибори

Житель Баранівки на Житомирщині псував в інтернеті агітки кандидатів і поширював їх у Facebook

До поліції Житомирської області 28 вересня надійшло два повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. Обидва повідомлення зареєстровані, проводяться ретельні перевірки відомостей.

Як повідомив у вівторок відділ комунікації поліції Житомирської області, голова обласного осередку однієї з партій проінформував про поширення в інтернеті недостовірної інформації, що паплюжить кандидатів у депутати та політичну силу. Зокрема, заявник вказав, що один із користувачів віртуальної мережі, житель м.Баранівки, за допомогою графічного редактора наносив на офіційні інформаційні агітки кандидатів написи негативного змісту та в такому вигляді розповсюджував іх у соцмережі Facebook.

Поліцейські встановлюють особу чоловіка для проведення необхідних процесуальних дій.

Крім цього, голова однієї з ТВК Житомирського району повідомила до поліції про виявлення інформаційного бюлетеня кандидата у депутати без обов’язкових вихідних відомостей. Поліцейські встановлюють особу, відповідальну за друк агітаційних матеріалів. У таких діях можуть вбачатись ознаки адміністративного правопорушення.

Загалом з початку виборчого процесу (з 5 вересня) до поліції Житомирщини надійшло 8 повідомлень про можливі порушення. Триває розслідування трьох кримінальних проваджень, складено один адміністративний протокол за ч. 2 ст. 212-13 (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) КУпАП.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ