Вибори

Рада ухвалила поправки до держбюджету-2020, які дозволяють збільшувати місцеві запозичення на ремонт доріг

Верховна Рада прийняла в цілому закон, який дасть змогу максимально збільшити допустиму величину місцевих запозичень на ремонт і будівництво автодоріг до 30% обсягу субвенції з держбюджету на ці цілі.

За законопроект №3991 проголосували 255 народних депутатів.

Документ також пропонує збільшити дохідну частину держбюджету на 750 млн грн - до 978,925 млрд грн, і на стільки ж видаткову - до 1,269 трлн грн, свідчить текст законопроекту.

Передбачається, що дохідна частина буде збільшена за рахунок неподаткових надходжень.

Отже, проект закону пропонує збільшити видатки на Міністерство внутрішніх справ, Міністерство енергетики, Державне агентство автомобільних доріг, Міністерство юстиції, Державне бюро розслідувань, обласні держадміністрації.

Водночас - передбачає на 2,16 млрд грн скорочення видатків на Міністерство соцполітики на фінансування субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, а також скорочує видатки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів на фінансування програми з управління у сфері захисту довкілля та природних ресурсів.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що ухвалення законопроекту №3991 дасть змогу використовувати кошти місцевих бюджетів на закупівлю засобів індивідуального захисту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ