Вибори

Київ готовий почати опалювальний сезон раніше – Кличко

Тепломережа Києва готова до початку опалювального сезону дочасно, якщо в цьому буде необхідність, заявив міський голова Віталій Кличко.

"Технічно місто вже готове до пуску тепла в мережу. Фахівці комунального підприємства "Київтеплоенерго" здійснили перевірку котелень та теплопунктів. Усунули 6,5 тис. пошкоджень на тепломережах та пошкоджень, що виникли в результаті гідравлічних випробувань. Підкреслю, що саме якісне проведення гідравлічних випробувань влітку допомагає уникнути багатьох аварійних ситуацій взимку, коли тепло вже запущене", – сказав Кличко у ході онлайн прес-конференції в середу.

Він зазначив, що місто готове надати необхідну допомогу управляючим компаніям, ОСББ та іншим житловим об’єднанням, аби вони змогли вчасно вступити в опалювальний сезон.

Мер нагадав, що місто не тільки оновлює тепломережі і замінює аварійні труби (цього року оновили понад 100 км труб на найбільш проблемних ділянках), а й запроваджує новітні технології для утримання мереж.

По словам міського голови, у новому опалювальному сезоні "Київтеплоенерго" досліджуватиме тепломережі за допомогою дронів із тепловізорами. "Головне завдання такої техніки – оперативне виявлення ймовірних пошкоджень та "слабких місць" тепломереж, моніторинг стану енергетичного обладнання", – розповів Кличко.

 

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ