Вибори

Витрати на цифровізацію Києва були неефективними та містили ознаки корупції - Верещук

Народний депутат України, кандидат у мери Києва Ірина Верещук в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" заявила про кричущі масштаби корупції та неефективності витрат на цифровізацію Києва SmartKyiv.

"Я звернулась до нашого Міністерства цифризації і попросила надати аналіз усіх проектів, які подає КМДА щодо електронного квитка, щодо SmartKyiv і так далі. І ось у мене тут є відповідь: із 760 мільйонів гривень поданих проектів, з них 700 мільйонів виявились корупційними", - заявила Верещук.

За інформацією Мінцифри, наданою агентству "Інтерфакс-Україна" Іриною Верещук, у період з 2016 по 2020 роки Департаментом інформаційно-комунікаційних технологій КМДА на цифровізацію Києва витрачено рекордну суму - майже 4,5 млрд грн. Це при дуже сумнівних результатах та наявності численних фактів корупції.

Зокрема, туристичні інформаційні термінали вартістю більше 100 млн гривень, за бездіяльності міської влади, повноцінно не функціонують та за призначенням не використовуються. Наприклад, система управління зовнішнім освітленням для киян коштувала близько 650 мільйонів гривень. Незважаючи на витрачені 600 мільйонів гривень на системи захисту мережевих систем від кіберзагроз, зловмисники вже декілька разів зламували інформаційне табло на центральному вокзалі.

Верещук додала, що наразі ведеться 28 кримінальних проваджень щодо великих інфраструктурних проектів у Києві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ