Вибори

Стан Балуха стабільно важкий, без погіршень - нардеп Геращенко

Співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко повідомляє, що стан госпіталізованого після побиття у ніч проти вівторка у Києві колишнього політичного в'язня РФ, громадського активіста Володимира Балуха залишається стабільно важким.

"Від лікарів Володимира Балуха, які з нами у постійному контакті: стан стабільно важкий... Але без погіршень. Прогнозів ніхто жодних поки що не дає", - написала Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, про побиття Балуха 9 вересня повідомив український режисер, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов. За його словами, Балух перебуває у свідомості, у нього зламана рука та ключиця, загрози його життю немає.

У поліції Києва повідомили, що 49-річного потерпілого госпіталізували з тілесними ушкодженнями з київського Гідропарку, у нього виявили відсутність мобільного телефону та банківської картки.

Пізніше Геращенко повідомила, що Балух перебуває в реанімації.

Балух - кримський фермер, був засуджений за рішенням підконтрольного Росії Роздольненського райсуду Криму до п’яти років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Він був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї та вибухівки (ч. 1 ст. 222 і ч. 1 ст. 222.1) та ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). Був звільнений у рамках взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною та Росією 7 вересня 2019 року.

Балух візьме участь у місцевих виборах від "Європейської солідарності".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ