Вибори

На виборах до ВР у рейтингу партій продовжує лідирувати "Слуга народу", "ОПЗЖ", "Євросолідарність" і "Батьківщина" - соцопитування

 У рейтингу політичних сил на виборах до парламенту лідирують партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність", ВО "Батьківщина" і "Радикальна партія Ляшка", свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 29 серпня - 3 вересня 2020 року.

Згідно з результатами дослідження, партію "Слуга народу" готові підтримати 25,7% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори. За партію "Опозиційна платформа - За життя" готові проголосувати 16,7%; партію "Європейська солідарність" - 15,6%; партію "Батьківщина" - 9,4%. Окрім того, 6% опитаних підтримали б "Радикальну партію Ляшка".

Не долають п'ятивідсоткового бар'єру: партія "Голос" (4,3%), партія "Сила і честь" (4%), партія Шарія (3,5%). Рейтинг інших політичних сил - нижче 3%. Тих, хто не визначився, - близько 14%.

Так, 59% опитаних зазначили, що обов'язково братимуть участь у місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. 19% зазначили, що шанси на їхню участь становлять "50 на 50", 7% - висловилися, що можливо прийдуть на дільниці, 14% оцінили свою участь у місцевих виборах як малоймовірну. Зазначається, що переважно високий рівень передвиборної мобілізації спостерігається серед старших.

За даними опитування, 56% респондентів вважають, що ситуація на регіональному рівні після місцевих виборів не зміниться, 27% очікують поліпшення, 8% - погіршення.

Зазначається, Зеленський очолює рейтинг довіри серед ключових національних політиків: 44% опитаних довіряють нинішньому главі держави, 51% - не довіряють. Лідеру партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрію Бойку довіряють 24%, не довіряють - 58%; лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко довіряють 22%, не довіряють - 74%, п'ятому президенту України, народному депутату від "Європейської солідарності" Петру Порошенку довіряють 22%, не довіряють - 75%.

Рівень довіри до Зеленського (44%) вище, ніж за аналогічний період каденції до президентів Петра Порошенка (25%) і Віктора Януковича (26%).

Дослідження було проведено методом CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера), на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю й типом поселення. Вибіркова сукупність: 10 тис. респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 1,0%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ