Вибори

МК "Запоріжсталь" витратив 220 млн грн на будівництво нової дороги в Запоріжжі

Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь", один з найбільших платників податків України та Запорізької області, завершив роботи з будівництва нової дороги на вул.Північне шосе (Запоріжжя), яка поєднала Заводський район з центром міста. Підприємство витратило на проект 220 млн грн без залучення бюджетних коштів.

Як повідомляється в прес-релізі компанії в суботу, автомагістраль повністю відповідає сучасним стандартам будівництва та сертифікована Державною архітектурно-будівельною інспекцією України.

Уточнюється, що комбінат "Запоріжсталь" побудував чотирьохсмугову автомагістраль замість старої двосмугової дороги, що дозволило вдвічі збільшити пропускну спроможність шосе - до 16 тисяч машин на добу. Для забезпечення безпеки всіх учасників дорожнього руху між зустрічними смугами і на узбіччях дороги встановлені бар'єрні огорожі.

Якісне освітлення дороги забезпечують енергоефективні LED-світильники. Також комбінат встановить чотири зупиночних комплекси - два в кожному напрямку.

Надалі "Запоріжсталь" планує виконати рекультивацію ґрунту вздовж дороги для зниження цвітіння, висадити грунтозакріплюючі рослини і молоді саджанці дерев.

Будівництво дороги виконано в рамках реалізації проекту з екологічної модернізації сталеплавильного виробництва "Запоріжсталі" з подальшим будівництвом киснево-конвертерного цеху.

"Північне шосе - це дорога в майбутній, ще більш безпечний для екології киснево-конвертерний цех, який буде зведений в Запоріжжі. Група виконує взяті на себе зобов'язання і продовжує інвестувати в екологічну модернізацію комбінату "Запоріжсталь". Це будівництво - ще один приклад відповідального ставлення групи "Метінвест" до навколишнього середовища", - зазначив генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков, якого цитує прес-служба підприємства.

Зі свого боку, генеральний директор ПАТ "Запоріжсталь" Ростислав Шурма додав, що перенесення Північного шосе - по суті новий інфраструктурний об'єкт для Запоріжжя.

"Для міста це нова сучасна дорога, для "Запоріжсталі" - ще один крок до реалізації амбітного проекту української металургії, спрямованого на розвиток економіки регіону і поліпшення життя його людей", - підкреслив гендиректор.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого широко відома і користується попитом у споживачів на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату - високоякісний сталевий г / к рулон, г / к лист, холоднокатаний лист, х / к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Основними споживачами продукції є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

"Запоріжсталь" знаходиться в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ