Выборы
11:05 16.07.2019

Петр Порошенко: Только от нас зависит, будет ли Украина игроком на мировой шахматной доске, или пешкой, которая ничего не решает

2 мин читать
Петр Порошенко: Только от нас зависит, будет ли Украина игроком на мировой шахматной доске, или пешкой, которая ничего не решает

Подается на языке оригинала

Рішення ПАРЄ повернути парламентську делегацію Росії без будь-яких умов – це перший потужний удар по Україні на міжнародній арені, і дуже важливо не втратити суб’єктність держави у зовнішній політиці, – про це п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив у ході телемарафону «Стоп Реванш».  

«Я хочу відзначити весь склад нашої делегації у ПАРЄ, яка билася як 9 рота, незважаючи на те, що залишилась без підтримки вищого політичного керівництва держави. Їхній результат був неймовірним. Це представники нашої політичної команди Володимир Ар’єв, Ірина Геращенко, Олексій Гончаренко, Марія Іонова. Значна частина делегацій інших країн на знак солідарності з Україною покинула засідання ПАРЄ. Чому це так важливо? Бо з Росії просто зняли санкції і продемонстрували, що така поведінка Росії – анексія Криму, окупація Донбасу, вбивства українців, – є прийнятною», – застеріг Петро Порошенко.

Він нагадав, що протягом його президентської каденції його команда втримувала міжнародний фронт солідарності з Україною, і санкції з країни-агресора не знімалися.

«Україна йде з порядку денного пріоритетних питань світу – нам цього не можна допустити. Саме тому ми запровадили принцип «Нічого про Україну без України». Бо саме українці мають вирішувати свою долю. Як нам забезпечити мир – тільки на умовах виведення окупаційних військ, роззброєння незаконних формувань, звільнення від окупації Криму, передачі під контроль неконтрольованої ділянки російсько-українського кордону», – наголосив Порошенко.

Він нагадав, що щоразу перед зустріччю із Путіним світові лідери проводили консультації з президентом України. Зокрема, після акту російської агресії у Керченській протоці Петро Порошенко протягом 18 годин поспілкувався майже з усіма світовими лідерами і генсеком ООН, і на саміті в Буенос-Айресі лідери «Великої сімки» скасували всі зустрічі з президентом Росії. Натомість вже цього року в Осаці Путін провів низку переговорів, про зміст яких Україні досі не відомо. «Про що там говорили? Як про Україну говорили, які були плани. Що нас чекає, чи тримаємо ми цю коаліцію? Українці дізналися з прес-конференції Путіна. Це – втрата суб’єктності. Україна поступово перетворюється з гравця на світовій шахівниці – на пішака, від якого нічого не залежить», – застеріг Порошенко.

Він наголосив, що саме потужна парламентська фракція «Європейської Солідарності» триматиме міжнародний фронт на підтримку України і зміцнюватиме суб’єктність нашої держави на світовій арені. «Саме Верховна Рада затверджує основи зовнішньої і внутрішньої політики законом. І наша команда в тому числі і досвідчених дипломатів, військових, державних діячів поверне Україну до тих держав, від яких залежить власне майбутнє», – зазначив Порошенко.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ

Порошенко привез морпехам на Юг FPV-дроны и квадроциклы для эвакуации раненых

Порошенко везет на фронт 2 тысячи FPV-дронов

Порошенко по заказу военных механиков передает в бригады передвижные мастерски

"Европейская солидарность" призывает власть отменить запрет на международную деятельность оппозиции – заявление партии

Порошенко призывает ускорить строительство фортификационных сооружений и покупает экскаваторы для их возведения

Суд в РФ решил обратить в пользу государства акции липецкой фабрики "Рошен" и запретить в России деятельность Порошенко

Порошенко не примет участия в Мюнхенской конференции по безопасности из-за отказа Стефанчука подписать распоряжение на командировку

Петр Порошенко планирует осуществить визиты в Польшу, Германию и Израиль

Порошенко в парламенте: Закон о мобилизации должен вносить глава государства

Ситуация с давлением на журналистов и бизнес требует немедленного вмешательства президента, считает Порошенко

ПОСЛЕДНЕЕ

"Слуга народа" выдвинула мэра Золотоноши Войцеховского кандидатом на довыборы в Раду в Черкасской области

Суд отменил постановление ОИК №87 о признании выборов недействительными еще на одном участке – "Опора"

На округе №87 в Ивано-Франковской области на довыборах в парламент победил Вирастюк

Комиссия на округе №87 возобновила работу, продолжается подсчет голосов - Вирастюк

Явка на довыборах в Донецкой и Ивано-Франковской областях к 20:00 составила 20,99% и 35,05% соответственно

На довыборах в Ивано-Франковской области Шевченко незначительно опережает Кошулинского и Вирастюка

На выборах в Кривом Роге на 12.00 зафиксировано 60 нарушений – "ОПОРА"

Все избирательные участки в Кривом Роге открылись вовремя, нарушений в "день тишины" не было

В Кривом Роге 6 декабря состоится второй тур выборов мэра

Бывший политзаключенный Кремля Сущенко избран первым зампредседателя Черкасского облсовета

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА