Вибори

У Харківській області з початку виборчої кампанії поліція порушила 30 справ, пов'язаних з виборами

На території Харківської області з початку виборчої кампанії в поліцію надійшло 293 повідомлення про порушення закону "Про вибори народних депутатів України".

"Слідчі відкрили 30 кримінальних проваджень", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Національної поліції в Харківській області в суботу.

З цих кримінальних проваджень половина (15 справ) розпочаті за ст. 296 (хуліганство), 8 - за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), 6 - за ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) і 1 - за ст. 159-1 (порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборчої агітації, агітації у всеукраїнському або місцевому референдумі) Кримінального кодексу України.

Крім цього, працівники поліції склали 5 адміністративних протоколів: один - за ст. 178 (розпиваття пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) та 4 - за ст. 212-13 (виготовлення або поширення друкованих матеріалів передвиборчої агітації, які не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їхній тираж та інформацію про осіб, відповідальних за випуск) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під час перевірки 119 заяв правоохоронці не знайшли порушень законодавства.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ