Вибори

Медведєв вважає можливим обговорення питання про створення газового консорціуму після парламентських виборів в Україні

 Глава уряду РФ, лідер "Єдиної Росії" Дмитро Медведєв заявив про можливість повернення до обговорення питання про створення консорціуму в рамках вирішення газової проблеми між Росією і Україною.

"Сьогодні тут справедливо пролунало: після виборів до Верховної Ради і Верховна Рада, і потенційно новий уряд, якщо він з'явиться, мають можливість до цих питань повернутися і відповісти на гострі проблеми в цій галузі. А стосовно того, як рухатися, думаю, тут є кілька варіантів, один із них найпростіший - це збереження дії тих контрактів, які існують, на певний час. Другий варіант, який ми ніколи не заперечували, - це варіант консорціуму", - сказав Медведєв у середу на зустрічі зі співголовами української партії "Опозиційна платформа - За життя" у штаб-квартирі "Єдиної Росії".

При цьому Медведєв зазначив, що другий варіант був "надполітизований у певний період", але нині через "зрозумілі причини й існування інших каналів постачання" - "Турецького потоку", "Північного потоку" - політизація "пішла в минуле".

"Тоді потрібно просто спокійним поглядом подивитися на те, що тут може відбуватися", - сказав російський прем'єр.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ