Вибори

Понад 130 тис. грн незаконного внеску на підтримку Наливайченка як кандидата в президенти конфіскують до держбюджету - НАЗК

Вінницький міський суд визнав винною фізичну особу, яка зробила внесок до виборчого фонду кандидата на посаду президента України – лідера Громадсько-політичного руху "Справедливість" Валентина Наливайченка – з порушенням порядку здійснення внеску. Суд постановив застосувати до винного стягнення штрафу в сумі 1190 грн та конфіскацію внеску в сумі 137,5 тис. грн.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), факт здійснення цього правопорушення Нацагентство виявило за результатами аналізу фінансового звіту про надходження та використання коштів виборчого фонду кандидата в президенти Валентина Наливайченка.

"Суд постановив застосувати до внескодавця стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1190 грн на користь держави, з конфіскацією суми внеску у розмірі 137 500 грн", - йдеться в повідомленні НАЗК.

Протокол про адміністративне правопорушення, складений уповноваженою особою НАЗК, направлено до суду разом із матеріалами, що підтверджують порушення встановленого законом порядку надання фінансової (матеріальної) підтримки для здійснення передвиборної агітації, в цьому випадку - наявність податкового боргу на момент здійснення внеску.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ