Вибори

Смешко: рішення суду - політична маніпуляція

Рішення суду провести нове жеребкування місць партій у виборчому бюлетені є політичною маніпуляцією, заявив лідер партії "Сила і честь" Ігор Смешко.

"Чи відбудуться дострокові парламентські вибори? З юридичної точки зору немає можливості скасувати вибори на підставі, що треба провести пережеребкування. Це політичні маніпуляції", - зазначив Смешко в ефірі ток-шоу "Опозиція", спільного проекту телеканалів "Україна" і "Наш".

За словами Смешка, ці маніпуляції спрямовані на те, щоб "прощупати" поки не сильну президентську гілку влади.

"Президент ініціював дострокові парламентські вибори, але команда глави держави ще недостатньо міцно контролює ситуацію в країні. Триває вплив на суди з боку авторитарної олігархічної системи, що дісталася від минулого президента. Ця система показує зуби і перевіряє нерви на міцність. Але з юридичної точки зору підстав скасувати вибори до Верховної Ради немає", - підкреслив лідер партії "Сила і честь".

Як повідомлялося раніше, 4 липня, Шостий апеляційний адміністративний суд прийняв рішення провести повторне жеребкування партій. Про це повідомила громадянська мережа "Опора" на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук з посиланням на голову Центральної виборчої комісії Тетяну Сліпачук, яка також заявила, що ЦВК буде оскаржувати рішення суду.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ