Вибори

ЦВК до 30 квітня очікує на інформацію про можливе оскарження результатів виборів у судах, потім приступить до їх оприлюдненню - заступник голови комісії

Центральна виборча комісія до ранку 30 квітня очікує відповідь від судів щодо можливого оскарження результатів виборів президента України, після чого зможе, відповідно до процедури, приступити до остаточного встановлення результатів виборів, пояснив заступник голови ЦВК Євген Радченко.

"Ми звернулися до судів і дали їм час до 9.00 30 квітня дати інформацію про відсутність або наявність позовів, розглянутих або нерозглянутих, які можуть вплинути на результати голосування. Якщо все "чисто", то ми будемо виходити на засідання (за офіційним встановленням результатів виборів - ІФ)", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Є.Радченко зазначив, що наразі ЦВК, після прийняття всіх паперових протоколів, займається обробкою протоколів від окружних комісій, отриманих в останні дні.

Станом на 26 квітня ЦВК прийняла протоколи з "мокрими печатками" про підсумки другого туру виборів президента від всіх 199 окружних виборчих комісій по всій Україні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ