Вибори

Явка на повторному голосуванні була нижча, ніж у день голосування 31 березня - голова ЦВК

Голова Центральної виборчої комісії України Тетяна Сліпачук повідомила, що явка виборців у другому турі виборів президента України нижча, ніж у першому

"Як виявилося, явка під час повторного голосування нижча, ніж у день голосування 31 березня. Так, за попередніми даними, вчора участь у виборах взяли 61,37% громадян, проти 62,8% три тижні тому", - написала Т.Сліпачук на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Вона зазначила, що найбільшу активність, як у першому турі, проявили жителі Львівської області (67,34%), а найменшу, як і в першому турі, - Закарпатської (46,38%).

Голова ЦВК також поінформувала, що на закордонному окрузі явка зросла. "На відміну від голосування 31 березня, де своїм правом скористалися 12,62% включених до списків виборців українців, учора цей показник становив 13,33%", - підсумувала Т.Сліпачук.

Як повідомлялося, за підсумками обробки 95,06% електронних протоколів за кандидата в президенти України Володимира Зеленського проголосували 73,17% виборців, нинішній президент Петро Порошенко набирає 24,5% голосів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ