Вибори

Парубій закликав українців прийти 25 квітня під ВР і підтримати мовний закон

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій закликав українців у четвер, 25 квітня, вранці прийти до будівлі парламенту і тим самим підтримати в другому читанні і в цілому голосування за законопроект №5670-д про функціонування української мови як державної.

"Четвер 9.00 ранку під ВР. Підтримайте закон про мову!...",- написав А.Парубій у своєму акаунті в соцмережі Твіттер у неділю ввечері.

Він також закликав громадян "не панікувати" у зв'язку з оприлюдненням результатів екзит-полів, згідно з якими у другому турі виборів президента України перемагає Володимир Зеленський.

"Без паніки! Тримаємо стрій!"– написав спікер на сторінці в соцмережі Фейсбук.

Як повідомлялося, у другому турі виборів президента України за даними національного екзит-полу шоумен Володимир Зеленський набирає 73% голосів, а нинішній глава держави Петро Порошенко - 25,5%. Згідно з екзит-полом, проведеним на замовлення ТСН (телеканал "1+1"), за В.Зеленського проголосували 72,7% виборців, за П.Порошенка - 27,3%. За даними екзит-полу, оприлюдненими на телеканалі "112.Україна", В.Зеленський у другому турі виборів президента України набирає 73,7% голосів, П.Порошенко - 26,3%.

Після оприлюднення результатів екзит-полів П.Порошенко зателефонував В.Зеленському та привітав його з перемогою на виборах президента України.

В українському парламенті 28 лютого почали розглядати поправки до другого читання законопроекту (№5670-д) про функціонування української мови як державної. Загалом нардепи подали понад 2 тис. правок. Згідно з календарним планом, 23-26 квітня Верховна Рада працює в пленарному режимі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ