Вибори

Справи про розстріли на Майдані в листопаді буде передано до ДБР - Порошенко

Кандидат у президенти України, нинішній глава держави Петро Порошенко заявляє, що справи про розстріли під час Революції гідності в листопаді буде передано до Державного бюро розслідувань (ДБР).

"Хочу наголосити, що з листопада Генпрокуратура взагалі позбавлена права проводити слідство. І уявіть собі, що через п'ять місяців справи (про розстріли під час Революції гідності - ІФ) будуть у будь-якому разі передані до ДБР, а ви кажете, що справа тільки досягла зеніту. Це неприйнятно - справи будуть у будь-якому випадку передані в листопаді. І я наполегливо рекомендую завершити розслідування і передати до суду, а сформована й реформована перша гілка судової влади повинна буде винести об'єктивні вироки", - сказав П.Порошенко в студії Суспільного телебачення у п'ятницю ввечері.

Глава держави наголосив, що не впливав на слідство.

"Я дуже не задоволений ходом, термінами розслідування справ Майдану... Я не маю наміру приймати діяльність будь-якого департаменту Генеральної прокуратури або інших слідчих органів, коли після п'яти років розслідування ми все ще практично не маємо людей за ґратами", - зазначив П.Порошенко.

Крім того, він допустив, що існують ризики щодо того, що "зі зміною президента України справи Майдану буде знищено".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ