Вибори

Дебати на НСК "Олімпійський" у п'ятницю ввечері відбулися спокійно й організовано, наголошують у МВС

Дебати кандидатів у президенти України - нинішнього глави держави Петра Порошенка та шоумена Володимира Зеленського - на НСК "Олімпійський" у п'ятницю ввечері відбулися спокійно й організовано, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

На брифінгу в п'ятницю в Києві С.Яровий повідомив, що на стадіоні були присутні 22 тис. громадян. "У нас немає потерпілих, все відбулося організовано в питаннях гарантування безпеки", - сказав він.

"Порушень не зафіксовано, крім кількох десятків громадян, яких ми не пропустили", - додав, у свою чергу, глава Нацполіції Сергій Князєв.

С.Яровий зазначив, що цей захід став іще перевіркою підрозділів МВС, оскільки лунали заяви й побоювання з боку, зокрема, деяких журналістів про можливу небезпеку на стадіоні під час дебатів.

С.Князєв зазначив, що був задіяний не тільки київський гарнізон поліції, а й сили спецпризначення із 17 регіонів України.

"Не було збоїв ні щодо гарантування безпеки осіб, які охоронялися, ні щодо гарантування безпеки громадян, які брали участь", - зазначив глава Нацполіції.

С.Князєв наголосив, що перекриття деяких вулиць за кілька годин до початку дебатів було необхідним заходом.

За його словами, в деяких громадян були особисті речі, які могли становити загрозу безпеці інших. "Але це було не масово, це були поодинокі випадки, коли громадяни просто забули про такі речі", - зазначив він.

Цих громадян опитали й відпустили. Наразі ніхто з них не перебуває у відділеннях поліції.

С.Князєв повідомив, що деякі громадяни були в стані алкогольного сп'яніння, їх не пропустили на стадіон.

Як повідомив журналіст агентства "Інтерфакс-Україна", глядачі почали розходитися зі стадіону близько 20:05. Після завершення дебатів П.Порошенко перейшов на свою сцену і ще раз виступив зі сцени з реплікою про важливість виборів 21 квітня.

Загалом на стадіоні не було аншлагу. Фан-зони не були повністю заповнені, а на трибунах глядачі були присутні тільки на центральних секторах, які також не були повністю заповнені.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ