Вибори

Стало відомо, скільки українців вважають посаду президента зайвою

Лише 10,1% опитаних українців вважають, що посада президента не потрібна або президент повинен мати тільки символічні повноваження, з них 3% переконані, що президентська посада не потрібна взагалі.

Згідно з результатами опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 9-14 квітня поточного року, думки про конкретні повноваження розділилися: 36,8% вважають, що президент повинен бути главою уряду та спрямовувати діяльність уряду в усіх сферах. Натомість 40,8% вважають, що президент повинен нести відповідальність за безпеку та міжнародні відносини, а іншими питаннями повинен опікуватися прем'єр-міністр.

Не змогли відповісти 12,2% респондентів.

Методом особистого інтерв'ю було опитано 2004 респондентів, які проживають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим), за триступеневою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому ступені, репрезентативною для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, підконтрольній українській владі.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ