Вибори

Порошенко: Екс-міністр фінансів Данилюк, який працює в штабі кандидата в президенти Зеленського, має конфлікт інтересів

Президент України Петро Порошенко вважає, що екс-міністр фінансів Олександр Данилюк має конфлікт інтересів і не повинен працювати у виборчому штабі кандидата в президенти Володимира Зеленського.

"Пане Данилюк, ви працювали міністром фінансів, а правова позиція, яка передана від імені держави до Лондонського суду, є абсолютною таємницею. Хочу заявити, що я не знаю і не маю права знати цю правову позицію. Ніколи її не чув, оскільки це є порушенням закону. А пан Данилюк знає, і сьогодні він працює в штабі, в якому працюють люди Коломойського. Це доведено і визнано. І саме тому я заявляю, що це має ознаки злочину", - сказав П.Порошенко в програмі "Свобода слова" в понеділок увечері в ефірі телеканалу ICTV.

Він пояснив, що О.Данилюк, будучи міністром фінансів, представляв інтереси України в Суді Лондона у справі ПриватБанку проти його колишніх власників (Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова - ІФ).

П.Порошенко запропонував О.Данилюку, який брав участь у програмі, припинити роботу у виборчому штабі В.Зеленського через конфлікт інтересів.

"Пане Данилюк, зупиніться і вийдіть з цього штабу, оскільки це називається конфліктом інтересів", - наголосив П.Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ