Вибори

Порошенко вважає незаконними і такими, що загрожують стабільності України, плани розпуску ВР після президентських виборів

Президент України Петро Порошенко вважає незаконними наміри оголосити дострокові вибори Верховної Ради.

"Не додають стабільності й натяки на дострокову та абсолютно незаконну спробу розпуску Верховної Ради в разі зміни президента. Такі заклики вже прозвучали", - заявив П.Порошенко на зустрічі з представниками бізнесу в понеділок у Києві.

Він наголосив, що це призведе до тривалої політичної кризи і тривалої паузи у відносинах із партнерами.

"Що поставить під питання нашу здатність подолати пікові боргові навантаження, які лягають на нашу країну цього року, особливо в травні та вересні", - додав глава держави.

Як повідомлялося, у Верховній Раді почали говорити про загрозу дострокових виборів парламенту після виборів президента України. Зокрема, у "БПП" зазначили, що немає підтвердження відсутності парламентської коаліції, що могло б стати підставою для розпуску ВР.

14 квітня П.Порошенко заявив, що конституційних підстав для дострокового припинення повноважень Верховної Ради немає.

Спікер штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського Дмитро Разумков у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" зазначив, що поки що рано говорити про можливий розпуск Верховної Ради після обрання нового глави держави, такі рішення мають ухвалюватися виключно за законом і в інтересах суспільства.

При цьому заступник глави фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко в інтерв'ю інтернет-виданню "Українська правда" констатував, що новообраний президент України матиме юридичні підстави до 27 травня оголосити дострокові вибори до Верховної Ради.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ