Вибори

У штабі Зеленського вважають, що трансформація Мінських угод не повинна дозволити РФ вийти з-під санкцій тиску

У передвиборчому штабі кандидата в президенти Володимира Зеленського заявляють про безальтернативність Мінських угод щодо врегулювання ситуації на сході України та необхідність збереження санкцій тиску на РФ.

"Мінськ можна по-різному оцінювати, але проблема в тому, що йому немає альтернативи... і багато санкції прив'язані саме до Мінських угод. Якщо спробувати їх трансформувати, то треба робити це дуже акуратно, щоб не дати можливості РФ вийти з-під тиску санкцій", - сказав спікер передвиборчого штабу В.Зеленського Дмитро Разумков в інтерв'ю ВВС, опублікованому в четвер.

Коментуючи заклик В.Зеленського "просто припинити стріляти на Донбасі", він зазначив: "Йшлося про те, що треба докласти максимум зусиль, щоб дійсно припинився вогонь. Ніхто ж не говорить, що ми не повинні відповідати на вогонь і провокації супротивника".

За словами спікера штабу, В.Зеленський вже окреслив своє бачення врегулювання конфлікту. "Це питання дипломатії, де є три вектори тиску на РФ. Перший - нормандський формат" і його продовження - Мінськ. Другий - це Сполучені Штати, які тиснуть на Росію, щоб примусити її до миру. І третій - Великобританія, яка після подій в Солсбері дотримується більше ніж жорсткої позиції щодо РФ. Тому позиція Зеленського - об'єднати всі ці три вектори, щоб більш консолідовано тиснути на РФ", - наголосив Д.Разумков.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ