Вибори

Клімкін виступає за якнайшвидше введення цифрового голосування в Україні, щоб охопити громадян за кордоном

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликає Верховну Раду розглянути зміни до законодавства, що передбачають цифрове голосування.

"Ми знаємо, що в 2014 році було понад 70 тисяч (українців, які проголосували за кордоном - ІФ), зараз у нас 56 тисяч. Явка значно менша... Я все говорив, я виступаю за диджитальне цифрове голосування, лише так ми можемо залучити всіх українців за кордоном. Це можна зробити, я закликаю Верховну Раду подивитися на відповідні зміни до закону", - сказав П.Клімкін журналістам у п'ятницю в Києві.

За словами міністра, у разі змін до закону навіть додаткове встановлення дільниць за кордоном - не лише на території дипломатичних відомств - проблеми вирішити не зможе.

П.Клімкін також закликав українців за кордоном активніше долучатися до процесу голосування.

Глава зовнішньополітичного відомства наголосив: міжнародні партнери запевнили, що перший тур президентських виборів в Україні відбувся відповідно до демократичних стандартів.

Він пояснив, що як міністр закордонних справ не може коментувати передвиборні кампанії.

"Що стосується того хайпа, який відбувається, то нехай кожен українець зробить для себе відповідний висновок", - прокоментував міністр здання кандидатами в президенти аналізів.

Розповідаючи про дебати кандидатів, П.Клімкін сказав: "Мене, на жаль, швидше за все у цей день у Києві не буде, але якщо б був, то було б цікаво (присутнім на стадіоні НСК "Олімпійський" - ІФ)...Для мене головне, щоб все відбувалося згідно із законом, принципами і совістю".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ