Вибори

Аваков: На тлі відсутності масових порушень у першому турі виборів мали місце "аномальні дільниці"

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє про наявність виборчих дільниць, на яких під час першого туру голосування на президентських виборах спрацювали схеми "каруселей" і масове вкидання бюлетенів.

"Є елементи сітки в країні, де кандидати платили за голоси... Десь їх зловили з грошима і списками, а десь ця ситуація пройшла. І ми бачимо наразі за результатами голосування так звані аномальні дільниці, коли дві дільниці в двадцяти метрах один від одного дають різницю за одного з кандидатів у плюс 30%", - розповів міністр у четвер увечері в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

За його словами, це стосується переважно дільниць у Донецькій області.

"Ми зафіксували кілька ситуацій, коли бюлетені вкидали пачкою, людей затримували", - сказав він. Також, як зазначив А.Аваков, були випадки, коли люди вкидали кілька бюлетенів і були випадки, коли людям видавали бюлетені за фальшивими документами.

"З цього приводу є досить багато кримінальних проваджень. З одного боку я вам кажу, що вибори відбулися спокійно і добре, а з іншого боку у нас за день голосування 60 кримінальних проваджень, із них 42 – купівля голосів", - підсумував глава МВС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ