Вибори
09:11 04.04.2019

До другого туру виборів президента України виходять Зеленський (30,24%) і Порошенко (15,95%) - дані 100% електронних протоколів

3 хв читати
До другого туру виборів президента України виходять Зеленський (30,24%) і Порошенко (15,95%) - дані 100% електронних протоколів

Шоумен Володимир Зеленський та діючий президент України Петро Порошенко набирають 30,24% і 15,95% голосів виборців відповідно за підсумками обробки 100% електронних протоколів Центральною виборчою комісією.

Як повідомляється на електронному табло ЦВК, за лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко проголосували 13,4% виборців, за кандидата від "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка - 11,6%.

Лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка підтримали 6,9%, екс-главу СБУ Ігоря Смєшка - 6,04%, лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 5,4%, кандидата від партії "Опозиційний блок" Олександра Вілкула 4,1% , представника партії "Свобода" Руслана Кошулинського - 1,6%.

За позафракційного депутата Юрія Тимошенка проголосували 0,62%, за кандидата від "Українського об'єднання патріотів - "Укроп" Олександра Шевченка - 0,57%, лідера "Суспільно-політичного руху "Справедливість" Валентина Наливайченка підтримали 0,22% виборців.

За Ольгу Богомолець та Геннадія Балашова проголосували за 0,17% виборців, за Романа Безсмертного - 0,14%, за Віктора Бондаря - 0,11%, за Юлію Литвиненко, Юрія Дерев'янка та Сергія Таруту - по 0,1%.

За Інну Богословську і Ігоря Шевченка віддали голоси по 0,09% виборців, за Юрія Кармазіна, Володимира Петрова, Віталія Скоцика – по 0,08%, Сергія Капліна - 0,07%, за Олександра Мороза - 0,06%.

За Віктора Кривенка та Василя Журавльова проголосували по 0,04% виборців, за Іллю Киву - 0,03%, за Миколу Габера, Олександра Ващенка, Андрія Новака, Руслана Ригованова, Олександра Соловйова, Олександра Данилюка, Аркадія Корнацького і Віталія Купрія - по 0,02%, за Сергія Носенка та Романа Насирова - по 0,01%.

Визнано недійсними 1,18% виборчих бюлетенів.

Явка на першому турі виборів склала 63,52%.

Раніше повідомлялося, що П.Порошенко на закордонному виборчому окрузі отримав найбільшу підтримку (у відсотковому співвідношенні) виборців - 38,93% виборців, В.Зеленський заручився голосами 26,01% тих, хто проголосував, свідчать дані Центральної виборчої комісії за підсумками обробки 100% протоколів.

Так, П.Порошенко набрав найбільше голосів у переважній більшості країн, в яких проходило голосування на закордонному виборчому окрузі - 53 з 72. За нього проголосували 21тис. 424 громадян України.

В.Зеленський отримав найбільше голосів у 17 країнах. За нього загалом віддали свої голоси 14 тис. 318 виборців.

Ще на трьох закордонних дільницях в двох країнах - Естонії та Молдові, - найбільшу підтримку виборців отримав кандидат від "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко.

Усього на 101 закордонній виборчій дільниці, відкритих у 72 країнах світу, проголосувало 55тис. 31 громадян України.

Відповідно до закону, вибори президента України проводяться в два тури. Якщо в першому турі 31 березня один з кандидатів набере більше 50% голосів виборців, які взяли участь в голосуванні, він визнається переможцем. У іншому випадку проводиться повторне голосування (другий тур), в якому беруть участь два кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів у першому турі.

Чергові вибори президента України відбулися в Україні 31 березня. У бюлетень для голосування внесено рекордну в історії України кількість кандидатів - 39. Спочатку їх було зареєстровано 44, але в останній тиждень терміну, відведеного для можливості зняття з виборів, ЦВК скасувала реєстрацію 5 кандидатів за їх власним бажанням.

Окружні територіальні комісії повинні до 5 квітня включно встановити результати голосування в межах територіальних виборчих округів.

Протягом 10 днів з дня голосування (до 10 квітня включно) ЦВК повинна встановити результати виборів і скласти відповідний протокол. Якщо жоден з кандидатів не набирає більше 50% голосів, то ЦВК звертається до Верховної Ради з поданням про призначення повторних виборів президента України, які призначаються ЦВК на третю неділю після дня виборів (21 квітня).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

МЗС України про нібито оголошення Зеленського в розшук у РФ: Це свідчення відчаю російської державної машини та пропаганди

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА