Вибори

ЦВК під час першого туру виборів президента України діяла професійно та відповідно до мандата - ENEMO

Центральна виборча комісія діяла під час першого туру президентських виборів в Україні професійно та відповідно до свого мандата, заявляють у міжнародній місії ENEMO зі спостереження за проведенням виборів.

"ЦВК діяла відповідно до свого мандата професійно та колегіально", - йдеться в прес-релізі ENEMO, поширеному на прес-конференції у вівторок.

Також спостерігачі зазначили, що офіційні засідання ЦВК зазвичай були відкритими для уповноважених осіб.

"Однак ЦВК поставила під сумнів право зареєстрованих українських спостерігачів бути присутніми на сесіях ЦВК", - додали в організації.

В ENEMO також зазначили, що в Центрвиборчкомі відсутній загальнодоступний реєстр скарг, через що недоступний зміст скарг і запитів.

Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) була другою за кількістю серед міжнародних спостерігачів на виборах в Україні - 373 особи. На додаток до 10 членів основної команди, які перебувають у Києві, ENEMO акредитувала до першого туру виборів глави Української держави в ЦВК 48 довгострокових спостерігачів і 158 короткострокових спостерігачів і розмістила їх групами по двоє людей у всіх регіонах України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ