Вибори

У КВУ не виключають оскарження результатів голосування на окремих дільницях, але підстав для масового оскарження не бачать

У громадській організації "Комітет виборців України" (КВУ) не виключили можливості оскарження результатів голосування на деяких виборчих дільницях на минулих напередодні в Україні чергових виборах президента з боку деяких політиків, проте наголошують, що підстав говорити про масовість таких фактів поки що немає.

"Я не виключаю, що будуть факти оскарження за окремими виборчими дільницями, але за оцінками понад 2 тис. спостерігачів ми поки що не бачимо підстав для оскарження, щоб ці факти вимірювалися десятками або сотнями", - заявив гендиректор КВУ Олексій Кошель на прес-конференції в понеділок у Києві.

Він також наголосив, що всі побоювання перед днем голосування, які були у представників КВУ, не виправдалися.

"Дуже важливо не маніпулювати фактами порушень виборчого законодавства ... В нас справді є низка проблем, які могли б стати приводом для відкриття провадження з боку Нацполіції. Я впевнений також, що за результатами дня голосування ми могли б отримати десятки фактів реальної кримінальної відповідальності", - зазначив О.Кошель.

Крім того, спостерігачі КВУ фіксують низку проблем, пов'язаних із транспортуванням виборчої документації та встановленням результатів голосування.

Так, основними проблемами на цьому етапі стали: неправильне складання протоколів про підрахунок голосів виборців, черги в окружних виборчих комісіях із прийому документації, порушення порядку транспортування виборчої документації.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ