Вибори

За фактом фальсифікації виборчого протоколу в Солом'янському районі Києва порушили справу

Поліція м. Києва почали кримінальне провадження в зв'язку з тим, що члени виборчої комісії підписували незаповнений протокол за підсумками голосування на виборах президента України.

"До Солом'янського управління поліції звернувся офіційний спостерігач і повідомив, що на одній з виборчих дільниць члени виборчої комісії підписали протокол до підбиття підсумків голосування, що суперечить порядку його проведення", - повідомляє відділ комунікації поліції м.Києві в понеділок.

На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група, що зафіксувала цей факт, опитала всі сторони, а також свідків інциденту.

"Після отримання пояснень та збору необхідних матеріалів відомості про цю подію внесли до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень", - зазначено в повідомленні.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців чи фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ