Вибори

Порошенко: Українці зламали російський сценарій першого туру виборів, зроблять це і в другому

Президент України Петро Порошенко заявляє, що вже в першому турі президентських виборів українці зламали російський сценарій і зроблять так само у другому турі.

"Ми - українці - зламали російський сценарій першого туру, оскільки точно не Порошенка хотіли бачити в другому турі. Нічого у вас не вийде, друзі й недруги з Росії. Українці так само зламають вам сценарій і в другому турі", - сказав П.Порошенко в заяві для преси в неділю ввечері.

За його словами, перший тур - це була гра в одні ворота, "Кремль, олігархи перейшли всі червоні лінії - ви бачили, що відбувалося протягом останніх двох тижнів". П.Порошенко подякував українським виборцям за те, що вони змогли "відокремити зерна від полови".

Глава Української держави також зазначив, що президент РФ Володимир Путін "розраховує на прийнятний для себе результат, він мріє про м'якого, податливого, ласкавого, неосвіченого, слабкого, ідеологічно аморфного й політично невизначеного президента України".

"Не подаруємо йому цей шанс. Коли Путін побачить, що українці на виборах проголосували проти капітуляції, він змушений буде погодитися на блакитні шоломи миротворців ООН", - сказав П.Порошенко.

Президент переконаний, що вибори були вільні, демократичні й відповідали всім стандартам ОБСЄ.

Він нагадав, що Москва неодноразово заявляла, що готова працювати з будь-яким президентом, тільки не з П.Порошенком. "Доведеться ще попрацювати з Порошенком", - сказав він.

Президент також зазначив, що не відчуває ніякої ейфорії після першого туру й має намір зробити висновки.

"Я не відчуваю ніякої ейфорії, я критично і твердо розумію той сигнал, який суспільство подає сьогодні діючій влади. Це суворий урок для мене і для всієї нашої команди. Це є абсолютно серйозним приводом для ретельної роботи над помилками, зробленими протягом останніх років. Але не помиляється той, хто нічого не робить", - сказав П.Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ