Вибори

На виборчих дільницях у Франції, США та Іспанії дипломатів ангажують впливати на комісії, стверджують у "Батьківщині"

У штабі кандидата на пост президента України, лідера партії "ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко заявляють про залучення дипломатів на закордонних виборчих дільницях у низці країн до порушень виборчого законодавства.

"Деякі тривожні повідомлення надходять з закордонного виборчого округу. А саме: є інформація про втягування керівників дипломатичних і консульських установ у нечистоплотні ігрища зі спробою поставити під контроль або вплинути на діяльність дільничних виборчих комісій", - сказав заступник голови партії нардеп Григорій Немиря на брифінгу в штабі Ю.Тимошенко в неділю ввечері.

Г.Немиря зазначив, що всі такі повідомлення стануть предметом ретельної перевірки "з відповідними висновками".

За його словами, озвучена ним інформація стосується дипломатичних і консульських представництв України у Франції, США, Іспанії та інших країнах.

"Ця інформація надходить з прізвищами від представників "Батьківщини" в дільничних виборчих комісіях у закордонному виборчому окрузі", - сказав заступник голови партії.

Разом з тим він додав, що інформація про такі можливі порушення надходила ще два тижні тому.

Г.Немиря повідомив, що направив депутатський запит на ім'я міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, однак відповіді досі не отримав.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ