Вибори

Майже 300 повідомлень про порушення на виборах надійшло до правоохоронців до полудня неділі, відкрито три провадження – МВС України

До полудня неділі поліція відкрила 3 кримінальних провадження, що пов'язані з порушеннями в день голосування на виборах президента України, повідомляє МВС країни.

"Ситуація станом на 12.00 - 284 заяви та повідомлення (про порушення – ІФ), відкрито 3 провадження", - йдеться в повідомленні департаменту комунікації МВС.

На брифінгу в Києві радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко розповів, що більша частина порушень пов'язана з нерозумінням виборцями законодавства або усвідомленим порушенням – розголошення таємниці голосування та недотримання заборони фото - і відеофіксації.

У цьому контексті він закликав українців не порушувати закон.

Також І.Варченко зазначив, що в МВС України допускають можливість акцій протесту, оскільки за підсумками дня голосування будуть ті, хто залишиться незадоволеним результатом.

"Звертаємося, щоб вони проводили акції в рамках закону", – сказав радник

В Україні в неділю, 31 березня, проходить перший тур чергових виборів президента країни. Голосування закінчиться о 20:00. У бюлетень для голосування внесено рекордну в історії України кількість кандидатів - 39.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ