Вибори

Жителі Батумі протестують проти будівництва в порту транзитного термінала з перевалки міндобрив

"Ні хімічному терміналу!", - чергову акцію з такою вимогою провели в суботу жителі Батумі перед адміністративною будівлею морського порту проти будівництва мультимодального транзитного термінала, який призначався для перевалки мінеральних добрив з країн Центральної Азії на світові ринки.

Як повідомляє грузинський Перший канал Суспільного мовника, цього разу учасники протесту вимагали також, щоб мер Батумі Лаша Комахідзе, який 12 березня підписав дозвіл на будівництво в порту цього терміналу, пішов у відставку зі свого поста.

За словами учасників акції, через термінал планується транспортування хімічних речовин, що створить екологічну загрозу курортному місту.

"Влада Грузії не фіксує свою позицію з цього питання, каже, що через термінал буде відправлятися тільки карбамід, але це не так. Для них головне - гроші, а не інтереси людей", - заявив журналістам один з учасників протестної акції.

Тим часом, в Батумський мерії заявляють, що термінал не представляє для міста ніякої загрози, оскільки британська компанія Wondernet Exspress LLP, яка буде його будувати, надала всю необхідну документацію, включаючи вплив на навколишнє середовище.

Згідно з проектом, Wondernet разом з американською компанією Trammo, Inc. планують вкласти в будівництво термінала $ 20 млн і оснастити його сучасними технологіями, що дозволить щорічно перевалювати через нього до 1,2 млн тонн мінеральних добрив.

При цьому в мерії зазначають, що компанії-інвестори готові залучити представників громадськості до участі в механізмі контролю і моніторингу терміналу.

Батумський порт, через який здійснюється головним чином транспортування нафти і нафтопродуктів, знаходиться в довгостроковому управлінні Batumi Industrial Holdings Ltd, дочірньої компанії казахстанського АТ "КазТрансОйл".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ