Вибори

У Порошенка заявляють про збільшення хакерських атак на бази даних їхнього виборчого штабу

У виборчому штабі кандидата в президенти України, чинного глави держави Петра Порошенка заявляють про збільшення хакерських атак на бази даних штабу.

"На нашу базу даних надходить великий шквал запитів, згенерований штучно, і мета цих запитів - або зробити роботу нашої бази даних неможливою, або викинути з цієї бази даних інформацію про наших спостерігачів і членів комісії", - сказав керівник секретаріату партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", народний депутат Максим Саврасов на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він розповів, що після того, як був зафіксований несанкціонований вхід у базу даних членів виборчих дільниць в одному з округів, члени виборчих комісій на цих дільницях отримали повідомлення з погрозами: "Якщо Порошенко виграє на вашій виборчій дільниці, вас буде страчено".

За його словами, ці повідомлення нібито підписані партією "Національний корпус", проте М.Саврасов сумнівається, що вони надходять від представників цієї політсили.

Як повідомлялося, 28 березня поліція повідомила, що перевіряє інформацію про можливу розсилку СМС-повідомлень з погрозами членам дільничних виборчих комісій у Старобільську Луганської області.

У свою чергу радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявив: "Деяким головам виборчих дільниць сьогодні почали надходити СМС такого провокаційного характеру: "Шановний ПІБ, якщо на вашій дільниці переможе (ПІБ кандидата), то вас стратять" і підпис однієї з громадських організацій праворадикального напряму".

З. Шкіряк не назвав ні організації, ні кандидата в президенти, про який йшлося в повідомленнях, але додав, що це може бути провокацією російських спецслужб.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ