Вибори

У КВУ не виключають присутності представників "Нацдружин" із посвідченнями журналістів на дільницях у день виборів

Генеральний директор громадської організації "Комітет виборців України" (КВУ) Олексій Кошель не виключає, що представники ГО "Національні дружини" у день виборів президента 31 березня будуть присутніми на виборчих дільницях з посвідченнями журналістів партійного або громадського видання, незважаючи на невелику кількість офіційно зареєстрованих спостерігачів від їхньої організації.

"Останніми тижнями в інформаційному полі відбувається дискусія щодо дій "Національних дружин" у день голосування, зокрема їхніх провокативних заяв про можливе застосування сили. Водночас дані ЦВК свідчать про те, що станом на вчора було офіційно зареєстровано лише 342 спостерігачів від "Національних дружин". Але я не виключаю, що їхні представники можуть бути присутніми на виборчих дільницях із посвідченнями журналістів партійного видання або видання громадської організації", - сказав О.Кошель на прес-конференції у четвер у Києві.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що "Національні дружини" не підуть на загострення ситуації під час на спостереження за виборами президента країни.

Раніше представник "Національних дружин" заявив, що у разі фальсифікацій на виборах спостерігачі від їхньої організації можуть застосувати силу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ