Вибори

"Батьківщина" вимагає розслідувати рішення РНБО вивести з-під санкцій підприємства, що належать російським бізнесменам

Партія "Батьківщина" вимагає розслідування рішення Ради національної безпеки та оборони України вивести з-під санкцій низку підприємств, які належать російським бізнесменам.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", заступник голови цієї партії Сергій Соболєв пояснив, що одночасно з нещодавнім застосуванням РНБО санкцій до фізичних і юридичних осіб РФ з'явився і список підприємств, які було виведено з-під санкцій. Серед них, за його словами, одне з найбільших підприємств, що скуповувало металобрухт на території України. Як зазначив С.Соболєв, це підприємство розташоване на території невизнаного Придністров'я і належить російському мільярдерові Алішеру Усманову.

"Усманов володів цим підприємством і, скуповуючи металобрухт за завищеними цінами, фактично знищував металургійний комплекс України", - сказав він.

Крім того, наголосив представник "Батьківщини", рішенням РНБО з-під санкцій вивели фірми-"прокладки", які здійснювали експорт металобрухту через окуповану частину Донбасу.

"Це рішення РНБО має бути оприлюднене. На якій підставі було підготовлено рішення щодо лобіювання російського олігарха Усманова та десятків компаній-"прокладок" з РФ, які провадять незаконну діяльність на окупованій частині Донбасу, фактично чинять економічний підрив щодо українських підприємств металургійного комплексу, вивозячи з України, тепер уже узаконеним способом, металобрухт?" - обурюється заступник голови партії.

С.Соболєв заявив, що "Батьківщина" вимагає розслідування цих угод Національним антикорупційним бюро України та органами, які можуть проводити розслідування.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ