Вибори

Понад 150 спостерігачів моніторитимуть вибори президента України на дільницях у 72 країнах світу - МЗС

Понад 150 спостерігачів від різних організацій і кандидатів у президенти спостерігатимуть за виборами президента на 101 дільниці за кордоном у 72 країнах світу, повідомив директор Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев.

"За кордоном, як і в Україні, є можливість спостерігачам від організацій, представникам і спостерігачам від кандидатів у президенти, різних організацій спостерігати за виборчим процесом. Їм буде надано максимальне сприяння... 153 спостерігачів наразі зареєстровано, це представники від різних організацій", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

За його словами, зареєстровані спостерігачі від кандидата в президенти Анатолія Гриценка - 14 осіб, Володимира Зеленського - 51 особа, Руслана Кошулинського - 28, Юлії Тимошенко - 25, Олега Ляшка – одна особа, Олександра Шевченка – дві особи.

Крім того, зареєстровані спостерігачі від організацій: "Опора" - 13, "Передові правові ініціативи" - 18, а також "Е-демократія" - одна людина.

Говорячи про доставку бюлетенів, С.Погорельцев зазначив: "Доставка виборчих бюлетенів саме зараз відбувається. Забезпечено зберігання всіх виборчих матеріалів відповідно до чинного законодавства".

За його словами, дільничні виборчі дільниці оснащені всім необхідним, зокрема й сейфами.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ