Вибори

СБУ виявила мережу Інтернет-агітаторів, яка поширювала деструктивні матеріали напередодні виборів

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність розгалуженої мережі Інтернет-агітаторів, які за вказівкою кураторів з Росії поширювали через 50 груп у соцмережах деструктивні матеріали напередодні виборів президента України.

Як повідомляє в середу прес-центр СБУ, співробітники спецслужби протягом січня-березня 2019 року виявили агентурну мережу Інтернет-агітаторів, до якої входили жителі Київської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Сумської та Чернігівської областей.

"Учасники мереж за вказівкою своїх російських кураторів через соціальні мережі Facebook, ВКонтакте і Twitter поширювали в регіональних і загальнодержавних сегментах мережі деструктивні матеріали, спрямовані на штучне загострення суспільно-політичної ситуації напередодні та під час проведення президентських виборів у країні", - повідомляє прес-центр СБУ в середу.

Зазначається, що лише за I квартал 2019 року оперативні працівники СБУ задокументували 17 фактів втручання російських спецслужб у виборчі процеси в країні через проплачене поширення фейкової інформації.

"Зокрема, 26 березня в Запоріжжі співробітники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури викрили чергового антиукраїнського Інтернет-агітатора, який діяв в інтересах країни-агресора. Правоохоронці встановили, що для протиправної діяльності куратори з РФ використовували понад 50 груп у соціальних мережах з аудиторією понад 1,5 млн користувачів", - зазначено в повідомленні.

Наразі тривають контррозвідувальні заходи та вирішується питання про притягнення причетних осіб до кримінальної відповідальності.

Служба безпеки України звертається до громадян з проханням бути уважними та у разі отримання від невідомих пропозицій щодо поширення в соцмережах фейкової інформації антиукраїнського спрямування, повідомляти на гарячу лінію СБУ (080 050 14 82).

"Країна-агресор усіма засобами намагається вплинути на виборчий процес через маніпулятивний вплив на електоральні настрої громадян України з використанням загальнодоступних і соціальних ресурсів мережі Інтернет", - наголошується в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ