Вибори

Бойко обіцяє знизити ціну на газ і забезпечити стабільну роботу промисловості

Зниження вартості енергоносіїв забезпечить стабільну роботу вітчизняної промисловості, вважає народний депутат, засновник "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко.

"Чим дешевші енергоносії, тим більш конкурентоспроможні вітчизняні підприємства. Тому зниження їх вартості є одним із головних завдань на сьогодні - від цього залежить робота української промисловості, а значить і розвиток економіки в цілому", - сказав він під час робочої поїздки до Сум у вівторок, повідомляється на сайті політсили.

При цьому Ю.Бойко наголосив, що нинішня ситуація в промисловості призводить до того, що українські фахівці їдуть працювати закордон.

"У російських підприємств газ по 70 доларів, а нашим продають по 350. Кредити в Європі під 2% річних, а у нас під - 22%. Як можна конкурувати в таких умовах? Чи конкурують, на жаль, тільки за рахунок низької заробітної плати. А до чого це призводить? До того, що люди їдуть на Захід, їдуть в РФ, туди, де вищі зарплати. Конкурувати за рахунок низької зарплати - значить оголяти робочі місця. У підсумку виходить замкнуте коло", - заявив політик.

 "Вихід тільки один - знижувати вартість енергоносіїв, захищати свій ринок, лобіювати на зовнішніх ринках вітчизняну продукцію - тобто робити те, що робить будь-яка нормальна держава. Але нинішню владу це не хвилює, вона лише політичними спекуляціями намагається продовжити своє існування. Після нашої перемоги на виборах ситуація кардинально зміниться - ми переламаємо негативну тенденцію в економіці, надамо підтримку промисловості, а фахівці повернуться в країну", - зазначив засновник "Опозиційної платформи".

Також Ю.Бойко додав, що для успішного відродження промисловості треба повертати російський ринок.

"Нормалізація відносин між країнами сприятиме стабілізації роботи українських підприємств, створенню нових робочих місць", - резюмував він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ