Вибори

Тимошенко і представники 27 нацспільнот підписали Хартію міжнаціональної злагоди

Кандидат на посаду президента, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко підписала з представниками 27 національних спільнот Хартію міжнаціональної злагоди в Україні, що передбачає розробку та ухвалення закону про національні спільноти країни, створення Ради міжнаціональної злагоди при президенті України.

"Ми зробимо Україну успішною, сильною. І нам навіть не треба буде кожного разу заглядати в Хартію - тому що це наш життєвий шлях. Ви можете на мене розраховувати", - наводить прес-служба "Батьківщини" слова Ю.Тимошенко під час Всеукраїнського форуму національних спільнот України у вівторок в Ужгороді.

Кандидат у президенти запевнила: вона ніколи не дозволить, "щоб хтось із українських громадян, які приїхали з інших країн, що належать до інших національних спільнот, відчули на нашій землі хоч мінімум дискомфорту, жорстокості та образ".

Ю.Тимошенко зазначила, що в Україні 130 національних спільнот, а це майже 11 млн громадян: "Ми об'єднані спільними випробуваннями і прагненням щастя. І така унікальна єдність дає нам розмаїття, силу і розуміння всього світу. Ніхто ніколи не зможе нас розділити".

Вона закликала представників національних спільнот після виборів щодня працювати разом як одна команда. "Я буду для вас виконавцем, а не законодавцем. Адже ви краще знаєте, як цю гармонію побудувати", - сказала політик і додала, що історична традиція згоди, гармонії та спільного благополуччя буде продовжена.

Зі свого боку голова Ради національних спільнот України Ашот Аванесян висловив підтримку Ю.Тимошенко: "Я сподіваюся, коли Юлія Тимошенко стане нашим президентом, у нас налагодиться управління на місцях. Ми віримо у вас. Будемо підтримувати в подальшому і вас, і вашу програму. Перемога за нами".

Як зазначив учасник форуму, почесний голова Ради національних товариств Миколаївської області Султан-Мурад Каймаразов, представники національних спільнот зібралися за одним столом, щоб зробити свій вибір.

"Обираючи лідера, ми маємо бачити його далекоглядність. Я бачу в Юлії Тимошенко жінку-матір. Мати насамперед відповідальна, відповідальна за свою Батьківщину. Я хочу одного: щоб ви стали президентом цієї прекрасної країни з красивим народом", - сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ