Вибори

Порошенко: Росії доведеться погодитися на введення миротворців ООН на окуповану територію Донбасу

Росія змушена буде погодитися на введення миротворчого контингенту ООН на окуповану територію Донбасу, переконаний президент України Петро Порошенко.

"Росія змушена буде прийняти рішення про миротворців ООН. Миротворці, які витіснять війська Росії з окупованої території, які роззброять незаконні збройні формування, які забезпечать виведення важкої техніки та артилерії з окупованої території, забезпечать встановлення кондицій безпеки для початку політичного процесу, які повернуть український контроль над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю телеканалу "Прямий" у понеділок.

За його словами, Україна має план щодо деокупації не лише Донбасу, але і Криму. "У нас є план, у нас є графік, у нас є міжнародна підтримка, і це абсолютно реалістичний план", - сказав П.Порошенко.

Президент зазначив, що в результаті санкцій та окупації Криму Росія втратила понад $150 млрд і 10% валового внутрішнього продукту.

"І це стає для Росії як валіза без ручки. І Росія не матиме іншого виходу, як сісти за стіл переговорів і виконувати ті міжнародні угоди, які було укладено, зокрема за участю Російської Федерації", - підсумував П.Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ