Вибори

Шуфрич: У Москві Юрій Бойко домовився знизити ціну газу для України на 25%

У Москві на зустрічі з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і главою "Газпрому" Олексієм Міллером кандидат в президенти Юрій Бойко домовився знизити ціну газу для України на 25%, заявив народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Нестор Шуфрич.

"Чому ми повинні давати комусь заробити близько $80-100 на тисячі куб. газу, відмовившись від прямого контракту з "Газпромом"?! Що таке мінус 25% ціни на газ? Це автоматично зниження комунальних тарифів на 60-40%. Це дає можливість реалізувати формулу Бойко, яку він запропонував, порахувавши і обґрунтувавши зниження ціни на газ. Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді", - розповів він в ефірі ток-шоу "Подробиці вибору" на телеканалі "Інтер", повідомляє прес-служба "Опозиційної платформи".

Також Н.Шуфрич зазначив, що непродовження газового контракту загрожує Україні втратою більше 2 млрд доларів доходів держбюджету, а прагматичні відносини з РФ заведені в глухий кут нинішньою владою.

"Російська Федерація - це партнер "номер один" для України. 15% імпорту в Україну - це з Росії, і близько 7% експорту теж в Росію. Те, що сьогодні була продемонстрована можливість вести прямий діалог, це говорить про те, що наша політична сила запропонувала вести формат діалогу, виходячи з інтересів України. Це дуже показово і важливо - і з політичної, і з економічної точок зору", - підкреслив нардеп

При цьому він додав, що замість істерик з приводу даної зустрічі, краще б нинішня влада робила рішучі і реальні кроки для захисту України і українців від тарифного свавілля.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ