Вибори

Кива: Генпрокуратура блокує роботу Нацполіціі щодо запобігання фальсифікацій на виборах

Генеральна прокуратура України блокує спроби запобігти фальсифікаціям на виборах, заявив лідер Соціалістичної партії України Ілля Кива.

"На сьогодні ми бачимо однобоку позицію - як генпрокурора Луценко, так і всіх підпорядкованих йому структур. Ті провадження, які реєструються щодо порушень на виборах, на жаль, блокуються Генеральною прокуратурою. Генпрокуратура відмовляє в порушенні кримінальних справ, я говорю не про десятки, а про сотні випадків", - сказав він в ефірі телеканалу NewsOne, повідомляє прес-служба СПУ у четвер.

І.Кива підкреслив, що дана ситуація повністю нівелює роботу Нацполіціі щодо забезпечення законності і прозорості виборчого процесу.

"У ситуації, що склалася, Національна поліція не може впоратися з об'ємом порушень. І вся робота правоохоронної системи в особі Нацполіціі, обнуляється, розбивається об цю скелю, яка сьогодні називається "кум чинного президента", - підкреслив він.

Політик також додав, що порушення і підробка голосів на користь кандидата від влади можлива також при фінальному підрахунку результатів волевиявлення.

"У попередні вибори владі не вдавалося вкрасти більше 3-5% голосів, але чинні чиновники вкрадуть все, що тільки можна вкрасти. У ЦВК вони зроблять все для того, щоб вирвати голоси виборців. Тому я закликаю всіх бути пильними, уважно стежити за всіма діями щодо виборчого процесу", - закликав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ