Вибори

Тимошенко відкрила ІТ-форум "Україна – цифрова країна"

Сьогодні у Києві розпочав роботу форум "України – цифрова країна", на якому кандидат на пост президента України, лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко проводить відкриту дискусію з представниками ІТ-галузі України.

"Ми залишаємося в XXІ столітті достатньо застарілою сировинною економікою, яка не може конкурувати з іншими країнами світу на повну потужність. І це абсолютно нелогічний наслідок потенціалу, який ми маємо як народ. У міжнародному рейтингу математичних олімпіад ми посідаємо четверте місце у світі –  цим варто пишатися. Ми входимо до вісімки країн найпотужніших програмістів – це чималий потенціал. Але ми працюємо на аутсорсингу. Тобто ми можемо для когось якісно виконати дуже складну роботу, але нам за це заплатять скромні гроші, а потім нашими математичними напрацюваннями скористаються, аби отримати мільярдні прибутки", – сказала вона, повідомляють у прес-службі партії у середу.

Ю.Тимошенко заявила, що ключовим пріоритетом "Нового курсу України" є перехід країни від сировинного до модерного інноваційного типу. Окрім того, кандидат у президенти запропонувала створити національну платформу для супроводження інноваційного розвитку і зробити ставку на розвитку освіти та науки.

Також політик наголосила, що потрібен короткий лаконічний план – "що зробити, щоб наш інтелект, який зараз працює на аутсорсингу, отримав повну підтримку і бажання працювати в нашій державі". І цей план вона "почне втілювати в життя відразу після інавгурації, щоб  інтелект країни, який працює на аутсорсингу або виїжджає з країни, отримав підтримку і бажання працювати".

Зазначається, що за наслідком форуму планується підписання Меморандуму про співпрацю між представниками ІТ-галузі та кандидатом на пост президента України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ