Вибори

Аваков: За заворушеннями в Києві і Черкасах не стоять проросійські сили

Міністр внутрішніх справ України не бачить російської підоснови в інцидентах, що відбулися минулої суботи в Черкасах і Києві.

У понеділок увечері в ефірі "Свободи слова" на ICTV міністр, коментуючи інформацію про те, що ці інциденти могли бути інспіровані російською стороною, сказав: "Та це нісенітниця, я думаю".

Міністр додав: "Ці молоді люди (які ініціювали заворушення ІФ) вирішили, що вони можуть переходити межу ... Не можна заявляти про один злочин, здійснюючи інший".

А.Аваков висловив стурбованість тим, що напередодні виборів "кожен переходить свою "червону лінію". "Коли все божеволіють, ми (поліція ІФ) спокійно виконуємо свою роботу", сказав міністр.

Глава МВС знову заявив про неприпустимість силового вирішення ситуації під час передвиборчої кампанії і самих виборів. "Ніякої іншої сили, крім державної, ми не дозволимо застосовувати", підсумував А.Аваков.

10 березня в Нацполіції повідомили, що внаслідок зіткнення представників "Національного корпусу" з правоохоронцями в Черкасах постраждали 22 правоохоронців, частина з яких отримали медичну допомогу на місці, ще 19 були направлені до медустанов.

За фактом подій, що відбулися в суботу на площі Дружби народів в Черкасах правоохоронці затримали двох найбільш активних осіб, підозрюваних в організації громадян для здійснення хуліганських дій і нанесення тілесних ушкоджень працівникам поліції, які забезпечували охорону громадського порядку.

Того ж дня в прес-службі МВС України повідомили, що за фактом подій, що відбулися в суботу на площі Дружби народів в Черкасах правоохоронці затримали двох найбільш активних осіб, підозрюваних в організації громадян для здійснення хуліганських дій і нанесення тілесних ушкоджень працівникам поліції, які забезпечували охорону громадського порядку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ