Вибори

Американські режисери знімуть документальний фільм про Юлію Тимошенко

Американський режисер Мері Ламберт оголосила про початок зйомок свого документального фільму Believe про кандидата в президенти України, лідерку партії ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко.

"Велика частина моєї роботи пов'язана з тим, щоб показувати жінок, які мають вплив на своє життя і життя інших, які не бояться влади. Коли я бачу сильну героїню, таку як Юлія, то вона мене приваблює. До того ж, вона має харизму... Я бачила таку харизму в Мадонни, Анджеліни Джолі, Александри Окасіо-Кортес", - сказала режисер на презентації в понеділок у Києві.

За словами М.Ламберт, основою для стрічки стане нинішня президентська кампанія Ю.Тимошенко та люди, які її підтримують.

"Як будь-який режисер, який робить документальне кіно, я хочу бути в цей момент тут. Це дуже цікавий поворотний момент. Це не збіг, що ми в цей момент тут", - пояснила вона.

Режисер упевнена, що екс-прем'єр є яскравим прикладом жінки-лідера, яка впроваджуватиме новий демократичний курс України.

Говорячи про фінансування і графік зйомок, М.Ламберт зазначила: "Ми наразі працюємо над коротким фільмом, який допоможе нам зібрати на довший документальний. Нам потрібно зробити презентацію, щоб фіналізувати фінансування для більшого фільму. Нині є велика зацікавленість від дистриб'юторів у США. Поки що наша мета - фільм на 15 хвилин".

Наразі зйомками в Україні займається режисер Шон Томпсон.

"Я дуже багато цікавого побачив в Україні за останні два тижні ... ми знімали не кожну подію, де вона була. Вона - "залізна леді" з нескінченною енергією. Результат виборів не вплине на наш фільм. Буде добре, якщо вона виграє, але навіть якщо ні, фільм усе одно буде", - розповів Ш.Томпсон.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ