Вибори

Фільм "Слуга народу" потрібно або не транслювати у період виборчої кампанії, або оплатити ефірний час Зеленського - КВУ

Організація "Комітет виборців України" вважає, що у випадку з телефільмом "Слуга народу", де головну роль виконує кандидат у президенти України Володимир Зеленський, необхідно або не транслювати у період виборчої кампанії, або оплатити ефірний час, де в кадрі перебуває кандидат, із виборчого фонду.

"Для нас не важливо, новий чи старий серіал. Якщо назва відеофільму збігається з назвою політичної партії, виконавець головної ролі є кандидатом на посаду президента України, то це чітко відповідає ч.1 ст.58 закону України "Про вибори президента", яку неможливо двояко трактувати", - сказав генеральний директор КВУ Олексій Кошель на прес-конференції в прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" у четвер у Києві.

За його словами, ця ситуація стосується не лише В.Зеленського і фільму "Слуга народу", але й низки інших кандидатів на посаду президента, які в 2018 році були ведучими авторських програм, і які за кілька тижнів до виборів можуть відновити свою журналістську діяльність, і отримати десятки годин ефірного часу, який буде оплачено не з виборчих фондів.

"Тому є два варіанти: або не транслювати фільм у період виборчої кампанії, або чесно заплатити кошти з виборчого фонду", - наголосив глава КВУ.

За його словами, йдеться саме про той час, де кандидат у президенти перебуває в кадрі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ