Вибори

Священний Синод ПЦУ закликає українців зробити усвідомлений вибір президента України, "чесно і по совісті"

Священний Синод Православної церкви України (ПЦУ) закликає виборців вивчити програми кандидатів на посаду президента Української держави і зробити усвідомлений вибір.

"Дорогі виборці! Ми закликаємо вас використовувати час, що залишився до дня голосування, для ознайомлення з кандидатами та їхніми програмами, щоб у день голосування, 31 березня, помолившись, прийти на виборчі дільниці і зробити відповідальний, свідомий вибір", - йдеться у зверненні Священного Синоду ПЦУ до українців з приводу виборів президента країни, оприлюдненому на сайті Церкви.

У ПЦУ нагадали, що Україна понад п'ять років змушена оборонятися від широкомасштабної агресії Російської Федерації. "В умовах нав'язаної агресором нашому народові війни під час голосування слід особливо враховувати, що президент є верховним головнокомандувачем. Тому від нашого вибору залежить наближення перемоги над агресором і досягнення не капітуляції перед ворогом, до якої, кажучи про мир, фактично закликає частина політиків, а справжнього справедливого миру", - наголошується в заяві.

Крім того, Синод звертає увагу на моральну складову виборів. Зокрема, закликає виборців не продавати свій голос "ні за гроші чи інші матеріальні цінності, ні за солодкі обіцянки", а зробити свій вибір "чесно і по совісті, керуючись здоровим глуздом і власними світоглядними переконаннями".

"Наше спільне завдання - зберегти державність, незалежність та єдність України. Тому оцінюйте кандидатів не за обіцянками, а за їхніми плодами справ, за здатністю впоратися з поставленими перед главою держави завданнями. Від голосу кожного, від рішення виборців у день голосування дійсно залежить, яким буде наше спільне майбутнє", - підсумував Священний Синод ПЦУ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ