Вибори

Поліція відкрила справу після виявлення обладнання для прослуховування біля офісу Зеленського

Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом виявлення обладнання для прослуховування біля офісу кандидата в президенти України Володимира Зеленського на вул. Білоруській у Києві, повідомляє відділ комунікації столичної поліції в понеділок.

Як наголошується в повідомленні, провадження відкрито за ч.1 ст.359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф у 200-1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на термін до 4 років, або позбавлення волі на той самий термін.

Раніше охоронець В.Зеленського повідомив правоохоронцям, що на даху житлового будинку невідомі особи встановлювали підозрілі предмети. Співробітники вибухотехнічної служби перевірили їх, небезпеки для життя людей вони не становлять. Слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції здійснює огляд місця події та вилучає обладнання.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков уточнив, що поліція виявила під офісом В.Зеленського елементи апаратури прослуховування, триває розслідування.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ