Вибори

Зеленський підтримав порядок денний реформи правосуддя, запропонований громадськими організаціями

Кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський обговорив пріоритети судової реформи з експертами, які зазначили, що обіцяна чинним президентом Петром Порошенком судова реформа була провалена і запропонували В.Зеленському підтримати порядок денний реформи правосуддя, повідомляє прес-служба "Зе!Команди" у Фейсбук.

"Близько 80% українців не довіряють судам. Я підтримую порядок денний реформи правосуддя, який запропонували громадські організації. Адже дуже хочеться, щоб в Україні було так: кандидатів багато, політиків багато, навіть президентів багато, але закон — один для всіх", — сказав В.Зеленський.

Зокрема учасники зустрічі наголосили на необхідності оновлення суддівського корпусу. До цього мають бути залучені незалежні міжнародні експерти та громадськість.

У штабі В.Зеленського впевнені, що такий механізм довів свою ефективність під час добору суддів Антикорупційного суду.

"Серед пріоритетів — перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів і Вищої ради правосуддя, які добирають та звільняють суддів, забезпечення незалежності судової гілки влади від так званих кураторів, що від імені Адміністрації президента здійснюють неформальне управління нею, запуск суду присяжних і запровадження мирових суддів, створення "електронного" суду" – зазначили у прес-службі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ