Вибори

Тимошенко заспівала "Червону руту" в музеї Івасюка

Невмируща "Червона рута" композитора і поета Володимира Івасюка – це духовний гімн нації, пісня її душі, її великого серця, вважає лідерка партії "Батьківщина", кандидат у президенти Юлія Тимошенко.

"Сьогодні Володимиру Івасюку виповнилося б 70 років. Але йому – тридцять. Назавжди", – написала вона на своїй сторінці у Facebook з нагоди 70-річчя В.Івасюка у понеділок, відвідавши його музей у Чернівцях.

За її словами, тоталітарна радянська влада знала, кого вбивати.

"Вона цілила прямо в душу народу. Вона відчувала, звідки чатує небезпека на неї. Вона бачила й чула, в яких словах та мелодіях нація ховає свою силу", – зауважила Ю.Тимошенко.

При цьому вшановуючи пам’ять композитора, лідерка "Батьківщини" додала, що "Червона рута" здатна пробудити в людині найкраще і найвеличніше.

"Є офіційні пісні, гімни та марші, які славлять державу, пафосно кличуть до бою і подвигу. А є духовний гімн нації, пісня її душі, її великого серця. Пісня всієї України. Пісня неймовірної краси і такої ж неймовірної експресії та сили. Пісня, що навертає і сльози, і радість, і гордість", – підсумувала Ю.Тимошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ