Вибори

Гриценко пропонує розсекретити державне оборонне замовлення

Щоб у майбутньому унеможливити корупцію в "Укроборонпромі", необхідно розсекретити державне оборонне замовлення та позбавити концерн функцій формування політики, стверджує кандидат у президенти та лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко.

"Треба розсекретити державне оборонне замовлення, щоб всі бачили, скільки та за якою ціною закуповується. Не треба боятись, що це таємниця. Там таємниці максимум 5%, де нові розробки. Це закривають не від Путіна, не від агресора, а від людей, щоб завищити ціни", - сказав в ефірі програми "Факти тижня" кандидат у президенти, повідомляє прес-служба політика.

Він додав, що розсекретити державне оборонне замовлення необхідно, незважаючи на те, що нині "Укроборонпром" є структурою за межами Міністерства оборони. Окрім цього, за словами А. Гриценка, концерн, який за законом працює на бізнес та займається торгівлею, треба позбавити функцій формування політики і передати ці функції державному органу.

"Зараз цього немає, жодне міністерство зараз не керує оборонно-промисловим комплексом. Немає державної комісії щодо оборонно-промислового комплексу", - зазначив кандидат у президенти.

На думку А.Гриценка, тільки системні зміни в поєднанні з правоохоронним посиленням "дадуть можливість спати спокійно та не торгувати на крові".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ